Denní menu Pondělí

16.5.2022
Polévka
 CenaAlergeny
Frankfurtská polévka30,-Kč1,3
PolévkaPanenka s pepřovou omáčkou, opékaný brambor120,-Kč1,3,7
PolévkaMasové rizoto se sýrem, okurek120,-Kč1,3,7

Denní menu Úterý

17.5.2022
Polévka CenaAlergeny
Kmínová polévka30,-kč1,3
PolévkaVepřové výpečky, zelí, knedlík120,-kč1,3,7
PolévkaSmažený květák, brambor, tatarka120,-kč1,3,7

Denní menu Středa

18.5.2022
Polévka. CenaAlergeny
Zabijačková polévka30,-kč1,3,
PolévkaKatův šleh, hranolky120,-kč1,3,7
PolévkaAlpský knedlík s borůvkami a vanilkovou omáčkou120,-kč1,3,7

Denní menu Čtvrtek

20.5.2022
Polévka CenaAlergeny
Písmenková polévka30,-kč1,3
PolévkaKoprová omáčka, hovězí maso, knedlík120,-kč1,3,7
PolévkaKřídélka na medu, zeleninový salát, bagetka120,-kč1,3,7

Denní menu Pátek

20.5.2022
Polévka CenaAlergeny
Čočková polévka30,-Kč1,3,9
PolévkaRozsypaný ptáček, rýže120,-Kč1,3,7

Alergeny

ČísloAlergenPopis
1Obiloviny obsahující lepekpšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich – nejedná se o celiakii, výrobky z nich
2Korýšia výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
3Vejcea výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
4Rybya výrobky z nich
5Podzemnice olejná (arašídy)a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
6Sojové boby (sója)a výrobky z nich
7Mlékoa výrobky z něj – patří mezi potraviny ohrožující život
8Skořápkové plodya výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
9Celera výrobky z něj
10Hořčicea výrobky z ní
11Sezamová semena (sezam)a výrobky z nich
12Oxid siřičitý a siřičitanyv koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13Vlčí bob (lupina)a výrobky z něj
14Měkkýšia výrobky z nich
Odvolání na legislativu
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR – vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin – datum stanoven na 13. 12. 2014
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.