Denní menu Pondělí

21.10.2024
Polévka CenaAlergeny
Hrstková polévka30,-Kč1,3,
PolévkaVepřové nudličky stroganov, rýže120,-Kč1,3,7

Denní menu Úterý

22.10.2024
Polévka CenaAlergeny
Bramboračka polévka30,-Kč1,3,7
PolévkaVepřové kostky na červeném víně a kořenové zelenině, bramborová kaše120,-Kč1,3,7
PolévkaGnocchi, sýrová omáčka, kuřecí maso120,-Kč1,3,7

Denní menu Středa

23.10.2024
Polévka CenaAlergeny
Uzená polévka s krupkami30,-Kč1,3,
PolévkaKuře ala kachna, červené zelí, variace knedlíků120,-Kč1,3,7
PolévkaDomácí langoš, kečup, sýr, česnek120,-Kč1,3,7

Denní menu Čtvrtek

24.10.2024
Polévka CenaAlergeny
Frankfurtská polévka30,-Kč1,3,7
PolévkaDuo řízek, bramborový salát120,-Kč1,3,7
PolévkaTěstovinový salát s tunákem a zeleninou120,-Kč1,3,,4,7

Denní menu Pátek

25.10.2024
Polévka CenaAlergeny
Brokolicová polévka30,-Kč1,3,
PolévkaChili con carne, rýže120,-Kč1,3,

Alergeny

ČísloAlergenPopis
1Obiloviny obsahující lepekpšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich – nejedná se o celiakii, výrobky z nich
2Korýšia výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
3Vejcea výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
4Rybya výrobky z nich
5Podzemnice olejná (arašídy)a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
6Sojové boby (sója)a výrobky z nich
7Mlékoa výrobky z něj – patří mezi potraviny ohrožující život
8Skořápkové plodya výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
9Celera výrobky z něj
10Hořčicea výrobky z ní
11Sezamová semena (sezam)a výrobky z nich
12Oxid siřičitý a siřičitanyv koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13Vlčí bob (lupina)a výrobky z něj
14Měkkýšia výrobky z nich
Odvolání na legislativu
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR – vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin – datum stanoven na 13. 12. 2014
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.