Denní menu Pondělí

23.1.2023
Polévka CenaAlergeny
Selská polévka30,-Kč1,3
PolévkaSýrová omáčka, kuřecí maso, gnocci120,-Kč1,3
PolévkaSmažený květák, brambor, domácí tatarka120,-Kč1,3,7

Denní menu Úterý

24.1.2023
Polévka CenaAlergeny
Žampionová polévka30,-,Kč1,3
PolévkaSvíčková na smetaně, knedlík120,-Kč1,3
PolévkaTortilla s kuřecím masem a zeleninou120,-Kč1,3

Denní menu Středa

25.1.2023
Polévka CenaAlergeny
Špenátová polévka30,-Kč1,3
PolévkaVepřové kousky na vině, těstoviny120,-Kč1,3,7
PolévkaKynutý knedlík s ovocem120,-Kč1,3

Denní menu Čtvrtek

26.1.2023
Polévka CenaAlergeny
Hrstková polévka30,-Kč1,3
PolévkaKarbanátek se šlehačkou, brambor120,-Kč1,3,7
PolévkaJátra na cibulce, rýže120,-Kč1,3

Denní menu Pátek

27.1.2023
Polévka CenaAlergeny
Hovězí vývar polévka30,-Kč1,3
PolévkaČočka na kyselo, klobáska, chléb, okurek120,-Kč1,3,7

Alergeny

ČísloAlergenPopis
1Obiloviny obsahující lepekpšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich – nejedná se o celiakii, výrobky z nich
2Korýšia výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
3Vejcea výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
4Rybya výrobky z nich
5Podzemnice olejná (arašídy)a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
6Sojové boby (sója)a výrobky z nich
7Mlékoa výrobky z něj – patří mezi potraviny ohrožující život
8Skořápkové plodya výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
9Celera výrobky z něj
10Hořčicea výrobky z ní
11Sezamová semena (sezam)a výrobky z nich
12Oxid siřičitý a siřičitanyv koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13Vlčí bob (lupina)a výrobky z něj
14Měkkýšia výrobky z nich
Odvolání na legislativu
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR – vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin – datum stanoven na 13. 12. 2014
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.